Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Pakket origin trip: Guatemala koffie & Peru chocolade 2025

 19,45

Origin trip

Ontdek de koffie van Ief en Ido en TCS Peru chocolade thuis;

De koffie;

Een vriendelijke, volle koffie met smaaktonen van marsepein, chocolade, gedroogd fruit en rode appel. We hebben deze koffie geroosterd zodat hij echt een allrounder-vriend is en er prachtig uitkomt in zowel filterkoffie als espresso. Door een balans te vinden tussen choloatey en fruitige smaken, is het niet verwonderlijk dat dit een van de favorieten aller tijden van onze gasten is hier bij Ief&Ido. De koffie komt ongemalen door de brievenbus in een zak van 250 gram.

De chocolade;

Gran Nativo Blanco cacaobonen zijn gerijpt en gerijpt en zijn klaar! Het was tijd om Mark (Krak Chocolade) aan het werk te zetten! Hij maakte deze geweldige chocolade van onze ultra premium bonen die we koesterden!

Wist je dat; Gran Nativo Blanco vertaalt naar “Grand Native White”. Het is een heel speciale en elegante cacao met een hoog aandeel witte bonen- Meer dan een eeuw verborgen, werd dit juweeltje uit de natuur in 2008 herontdekt op de kleine cacaovelden door San Juan de Bigotes, in Piura, ten noorden van Peru.

De smaaktonen: hints van romige macadamia noten, exotische tropische vruchten, rijke mock en subtiele tannines.

Inhoud van dit brievenbus pakket: 1 zak 250 gram koffiebonen, 1 reep

 

 

Op voorraad

Artikelnummer: koffieenchocolade-origintrip Categorieën: , , , Tags: , , , , , ,

Voeg nog  50,00 toe voor gratis verzending!

De koffie

Guatemalteekse koffie staat bekend om zijn rijke, zoete smaken en chocoladeachtige ondertonen. Deze koffie is geen uitzondering en is een favoriet bij onze gasten hier bij Ief&Ido. We hebben de koffie verkregen via onze directe handelspartner Primavera coffee, een uitstekende tussenpersoon die zich inzet voor de duurzame productie van koffie. Ze zijn goed ingeburgerd in de regio Huehuetenago en door hun agronomieprogramma hebben ze een sterk partnerschap met de boeren daar ontwikkeld door hun expertise te combineren met lokale kennis en praktijken. Huehuetenango staat bekend om bonen met een intense maar aangename zuurgraad, een volle chocoladeachtige en nootachtige body naast heerlijke wijnachtige, bloemige en fruitige tonen.

De inheemse bevolking in het gebied cultiveert hun voedsel al duizenden jaren op traditionele manieren. Traditionele landbouwtechnieken omvatten het gebruik van mest van hun schapen als organische meststof, het roteren van land om de bodem de tijd te geven om te herstellen, en collectief oogsten. Door verschillende gewassen op de steile hellingen te planten, kunnen ze optimaal gebruik maken van de hoogteverschillen.

Vanwege de afgelegen locatie van veel boeren in dit gebied, verwerken de meesten van hen hun koffie zelf. Ze plukken selectief alleen de rode koffiekersen en ontpolten ze met behulp van kleine, meestal met de hand aangedreven, depulpers. De bonen worden vervolgens 24 uur gefermenteerd in een watertank om de resterende laag pulp te verwijderen en worden vervolgens schoon gespoeld. Al het water dat wordt gebruikt tijdens het ontpuilen en wassen wordt gefilterd door aarden putten om te voorkomen dat organische vaste stoffen lokale waterwegen besmetten. Na het wassen wordt de koffie gedroogd op stapelbare bedden of grote patio’s. Op een centrale locatie in de stad Huehuetenango worden de koffies verzameld om te rusten en vervolgens verpakt in koffiezakken voor export.

Regio: Huehuetenango

Variëteit: Bourbon, Catuai, Caturra

Verwerkingsmethode: Gewassen

Groeiende hoogte: 1500 – 1900 meter

Directe handel door Primavera koffie

De chocolade

Een het begon allemaal met een chocoladedroom…

We hebben in 2019 (oogst 2017) een zak met onze favoriete biologische cacaobonen gekocht. Door alles hadden we niet de tijd, energie en mindset om deze droom waar te maken.

Nu is het begin 2023, onze Gran Nativo Blanco cacaobonen zijn gerijpt en gerijpt en zijn klaar! Het was tijd om Mark (Krak Chocolade) aan het werk te zetten! Hij maakte deze geweldige chocolade van onze ultra premium bonen die we koesterden!

Wist je dat; Gran Nativo Blanco vertaalt naar “Grand Native White”. Het is een heel speciale en elegante cacao met een hoog aandeel witte bonen- Meer dan een eeuw verborgen, werd dit juweeltje uit de natuur in 2008 herontdekt op de kleine cacaovelden door San Juan de Bigotes, in Piura, ten noorden van Peru.

De smaak: hints van romige macadamia noten, exotische tropische vruchten, rijke mock en subtiele tannines.

Pas op; dit is een zeer zeer beperkte oplage, geniet van x Sanna en Ray

 

Gewicht 0,08 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Veilig betalen
Wij bieden de gangbare veilige betaalmethodes
Gratis Verzending
Gratis verzending bij orders boven de €50,-
Cadeaus
Chocolade als cadeau of beloning voor jezelf
24/7 Support
Maak gebruik van onze chatbot voor de meest gestelde vragen
Logo The Chocolate Shop

Blijf op de hoogte!

Meld je aan en ontvang 10% korting

Pakket origin trip: Guatemala koffie & Peru chocolade 2025

 19,45

Op voorraad