Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Luisa Abram Tocantins River Brazilië 70 procent

 8,95

Tocantins

Heerlijke wilde, unieke chocolade uit het Braziliaanse Amazonegebied.

Deze chocolade met slechts drie ingrediënten won een gouden medaille op de Academy of Chocolate prijsuitreiking in 2020. De smaak van deze top kwaliteit 70% cacao reep start met frisse noten die uitmonden in sinaasappel en citroen. Er is een hint van honing en aan het einde een aangename chocoladesmaak.

De prachtige verpakking bevat 80 gram chocolade, in twee aparte reepjes van 40 gram elk. Op die manier kun je langer van verse chocolade genieten (als je eraf kunt blijven natuurlijk). De binnenkant van de verpakking is bijna nog mooier dan de buitenkant en vertelt het verhaal van deze chocolade. Ook zie je op een kaart de locatie van de rivier de Tocantins.

Smaak tonen: fris, karamel, honing, sinaasappel en citrus smaaktonen

 

Op voorraad

Artikelnummer: Tocantins-70 Categorieën: , , , Tags: , , ,

Voeg nog  50,00 toe voor gratis verzending!

De familie Abram

De familie Abram werkt vanuit Sao Paulo in Brazilië. Daar creëren ze een gamma van heel bijzondere chocolades uit wilde cacao, die geoogst wordt in het Amazonewoud. Ze kopen de cacao rechtstreeks van coöperaties en families die op de rivieroevers en in het woud wonen. Elke locatie, elke terroir, heeft zijn eigen specifieke smaakprofiel dat terugkomt in de chocoladereep. De cacaobomen groeien wild in het woud – niet in plantages – maar ze worden wel onderhouden door de mensen in het gebied. Op deze manier gebeurt dit al duizenden jaren: oogsten voor eigen gebruik, en ondertussen goed voor het bos zorgen.

Elk jaar kan de oogst van cacao anders zijn en sommige variëteiten zijn extreem zeldzaam. Ook de smaak kan variëren tussen de oogstjaren. De familie Abram, met Luisa Abram als chocolatier, zorgt ervoor dat telkens de specifieke smaken tot uiting worden gebracht in hun ongelofelijke chocolade.

 

Wilde cacao van de oevers van de rivier de Tocantins

Samen met de bewoners van de lokale dorpen begon Luisa Abram met het fermenteren van cacao op de oevers van de river de Tocantins, in de buurt van de kleine stad Mocajuba in de Braziliaanse staat Pará. De lokale bevolking oogst de cacao wild in het bos. Het samen met hen ontwikkelen van betere manieren van fermenteren bleek verrassend eenvoudig – de cacao cultuur zat hen al in het bloed! De succesvolle samenwerking leidde tot een hoger inkomen voor de families, omdat hoogwaardig gefermenteerde cacao wel twee tot drie keer zoveel kan opbrengen als slechte kwaliteit ongefermenteerde cacao.

 

 

Ingrediënten: Cacao bonen, rietsuiker, cacao boter.

Kan sporen van noten en melk bevatten.

Nutrition values/Nährwerte/Voedingswaarde/Information nutritionelles per/pro/per 100 g
Energy/Energie 2248 kJ / 537 kcal
Fat/Fett/vetten/lipides 40 g
of which saturated/davon gesättigte Fettsäuren/waarvan verzadigd/dont acides gras saturis 25 g
Carbonhydrates/Kohlenhydrate/koolhydraten/glucides 34 g
of which sugar/davon Zucker/dont sucre 30 g
Proteins/Eiweiss/eiwitten/protéines 8.8 g
Salt/Salz/zout/sel 0
Gewicht 0,080 kg

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Veilig betalen
Wij bieden de gangbare veilige betaalmethodes
Gratis Verzending
Gratis verzending bij orders boven de €50,-
Cadeaus
Chocolade als cadeau of beloning voor jezelf
24/7 Support
Maak gebruik van onze chatbot voor de meest gestelde vragen
Logo The Chocolate Shop

Blijf op de hoogte!

Meld je aan en ontvang 10% korting

Luisa Abram Tocantins River Brazilië 70 procent

 8,95

Op voorraad