-
Adres: Limoenhof 1, Den Haag
-
Telefoon: +31 (0)70-701.32.54
-
Openingstijden Do/Za - 09.00/17.00
Luisa Abram Puur met Cupuazú Brazilië 70 procent
€ 8,95
Cupuazú
Heerlijke wilde chocolade uit het Brazilaanse Amazonegebied met cupuazú.
Cupuazú (of cupuaçu in het Portugees) is een nauw aan cacao verwante vrucht uit het tropische woud. Groot, en met een harde, ruwe, bruine schil lijkt het nog het meest op een bom uit een oorlog uit de vorige eeuw. Maar eenmaal open toont deze vrucht zijn ware aard: een ongelofelijk aromatische geur (cacao ruikt niet), smakelijk zoetzuur, fris fruitig en kruidig vruchtvlees en lichtgekleurde pitten die de verwantschap met cacao het meest duidelijk laten zien.
Deze superkwaliteit soepele 70% chocolade, gemaakt van cacao uit het gebied langs de rivier Tocantins, komt tot leven met stukjes zoetzuur gedroogd en gesuikerd vruchtvlees van de cupuazú. De citrustonen van de cacao worden subtiel gecomplementeerd door de cupuazú – een perfecte match. Dit moet je geproefd hebben.
Smaak tonen: karamel, zoet-zuur, citrus, honing
Op voorraad
De familie Abram
De familie Abram werkt vanuit Sao Paulo in Brazilië. Daar creëren ze een gamma van heel bijzondere chocolades uit wilde cacao, die geoogst wordt in het Amazonewoud. Ze kopen de cacao rechtstreeks van coöperaties en families die op de rivieroevers en in het woud wonen. Elke locatie, elke terroir, heeft zijn eigen specifieke smaakprofiel dat terugkomt in de chocoladereep. De cacaobomen groeien wild in het woud – niet in plantages – maar ze worden wel onderhouden door de mensen in het gebied. Op deze manier gebeurt dit al duizenden jaren: oogsten voor eigen gebruik, en ondertussen goed voor het bos zorgen.
Elk jaar kan de oogst van cacao anders zijn en sommige variëteiten zijn extreem zeldzaam. Ook de smaak kan variëren tussen de oogstjaren. De familie Abram, met Luisa Abram als chocolatier, zorgt ervoor dat telkens de specifieke smaken tot uiting worden gebracht in hun ongelofelijke chocolade.
Wilde cacao van de oevers van de rivier de Tocantins
Samen met de bewoners van de lokale dorpen begon Luisa Abram met het fermenteren van cacao op de oevers van de river de Tocantins, in de buurt van de kleine stad Mocajuba in de Braziliaanse staat Pará. De lokale bevolking oogst de cacao wild in het bos. Het samen met hen ontwikkelen van betere manieren van fermenteren bleek verrassend eenvoudig – de cacao cultuur zat hen al in het bloed! De succesvolle samenwerking leidde tot een hoger inkomen voor de families, omdat hoogwaardig gefermenteerde cacao wel twee tot drie keer zoveel kan opbrengen als slechte kwaliteit ongefermenteerde cacao.
De prachtige verpakking bevat 80 gram chocolade, in twee aparte reepjes van 40 gram elk. Op die manier kun je langer van verse chocolade genieten (als je eraf kunt blijven natuurlijk). De binnenkant van de verpakking is bijna nog mooier dan de buitenkant en vertelt het verhaal van deze chocolade. Ook zie je op een kaart de locatie van de rivier de Tocantins.
Deze chocolade met slechts drie ingrediënten won een gouden medaille op de Acadamy of Chocolate prijsuitreiking in 2020.
Ingrediënten: Cacao bonen, rietsuiker, cupuazú, cacao boter.
Kan sporen van noten en melk bevatten.
Nutrition values/Nährwerte/Voedingswaarde/Information nutritionelles | per/pro/per 100 g |
Energy/Energie | 2144 kJ / 512 kcal |
Fat/Fett/vetten/lipides | 37 g |
of which saturated/davon gesättigte Fettsäuren/waarvan verzadigd/dont acides gras saturis | 23 g |
Carbonhydrates/Kohlenhydrate/koolhydraten/glucides | 36 g |
of which sugar/davon Zucker/dont sucre | 28 g |
Proteins/Eiweiss/eiwitten/protéines | 8,2 g |
Salt/Salz/zout/sel | 0 |
Gewicht | 0,080 kg |
---|
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.