-
Adres: Limoenhof 1, Den Haag
-
Telefoon: +31 (0)70-701.32.54
-
Openingstijden Do/Za - 09.00/17.00
Luisa Abram Acará River Brazilië 81 procent
€ 8,95
Acará
Heerlijke wilde chocolade uit het Braziliaanse Amazonegebied.
Deze chocolade smaakt stevig met een lange nasmaak, naar geroosterde noten, gedroogd fruit, gebrande karamel en ananas. De textuur is stevig en heel fijn, maar smelt wel snel in de mond.
De prachtige verpakking bevat 80 gram chocolade, in twee aparte reepjes van 40 gram elk. Op die manier kun je langer van verse chocolade genieten (als je eraf kunt blijven natuurlijk). De binnenkant van de verpakking is bijna nog mooier dan de buitenkant en vertelt het verhaal van deze chocolade. Ook zie je op een kaart de locatie van de rivier de Acará.
Deze chocolade won een bronzen medaille bij de Academy of Chocolate awards in 2021.
Smaak tonen: ananas, brownie, caramel, ingelegde vruchten en noten
Op voorraad
De familie Abram
De familie Abram werkt vanuit Sao Paulo in Brazilië. Daar creëren ze een gamma van heel bijzondere chocolades uit wilde cacao, die geoogst wordt in het Amazonewoud. Ze kopen de cacao rechtstreeks van coöperaties en families die op de rivieroevers en in het woud wonen. Elke locatie, elke terroir, heeft zijn eigen specifieke smaakprofiel dat terugkomt in de chocoladereep. De cacaobomen groeien wild in het woud – niet in plantages – maar ze worden wel onderhouden door de mensen in het gebied. Op deze manier gebeurt dit al duizenden jaren: oogsten voor eigen gebruik, en ondertussen goed voor het bos zorgen.
Elk jaar kan de oogst van cacao anders zijn en sommige variëteiten zijn extreem zeldzaam. Ook de smaak kan variëren tussen de oogstjaren. De familie Abram, met Luisa Abram als chocolatier, zorgt ervoor dat telkens de specifieke smaken tot uiting worden gebracht in hun ongelofelijke chocolade.
Wilde cacao van de oevers van de rivier de Acará
In het meest oostelijke deel van het Amazonebekken, relatief dicht bij de kust en de monding, koopt Luisa Abram cacao van twee families die aan de oevers van de rivieren Acará en Arauaia wonen (zijrivieren van de Amazone). De vrouwen fermenteren de cacao, die in dit gebied van een genetisch heel pure Amelonado-variant is. De mensen die hier wonen oogsten vooral de supervrucht açaí uit het woud, met cacao als tweede. Ook plukken de bewoners in het bos cupuaçu (een vrucht nauw verwant aan cacao) en wilde Amazonia-vanille. Van alle plaatsen in Brazilië waar Luisa Abram cacao inkoopt is dit de meest kleinschalige.
Ingrediënten: Cacao bonen, rietsuiker, cacao boter.
Kan sporen van noten en melk bevatten.
Nutrition values/Nährwerte/Voedingswaarde/Information nutritionelles | per/pro/per 100 g |
Energy/Energie | 2248 kJ / 537 kcal |
Fat/Fett/vetten/lipides | 40 g |
of which saturated/davon gesättigte Fettsäuren/waarvan verzadigd/dont acides gras saturis | 25 g |
Carbonhydrates/Kohlenhydrate/koolhydraten/glucides | 34 g |
of which sugar/davon Zucker/dont sucre | 30 g |
Proteins/Eiweiss/eiwitten/protéines | 8.8 g |
Salt/Salz/zout/sel | 0 |
Gewicht | 0,080 kg |
---|
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.