Shopping Cart

Geen producten in de winkelwagen.

Heinde en Verre – Wilde Papua Milk 55 procent

 6,95

Papua Melk

Ontdek de zachte smaken van wilde cacao

De cacao van deze reep komt uit de wilde en ongerepte natuur van West-Papoea, onderdeel van het op een na grootste regenwoud ter wereld. De romige melk creëert een intrigerend contrast met het frisse en levendige karakter van Papoea cacao. De cacao wordt op twee verschillende manieren geroosterd, de kenmerkende Split Roast-techniek van H&V: het ene gebraadprofiel benadrukt de fruitige en pittige tonen, het andere profiel accentueert kruidentonen van deze veelzijdige cacao. Nederlandse bietensuiker brengt de fruitigheid van de cacao naar voren zonder extra smaken toe te voegen.

Smaaktonen: deze chocolade doet denken aan warme chocolademelk met hazelnoten en room, karamel, banaan, drop, zwarte thee en een vleugje kruiden blijven hangen in de nasmaak.

 

 

Op voorraad

Artikelnummer: hv-PG-milk Categorieën: , , Tags: , , , ,

Voeg nog  50,00 toe voor gratis verzending!

Heinde en Verre

Ons doel is natuurlijke smaak opwinding in elke bar. Wat maakt Heinde & Verre chocolade speciaal:

Alleen natuurlijke, geen kunstmatige smaakstoffen, kleurstoffen en conserveermiddelen. Geen alkaliserende middelen of andere chemicaliën. Het resultaat is een hoger niveau van antioxidanten die in de chocolade achterblijven in vergelijking met standaard industriechocolade. Gemaakt van hele bonen, niet van halffabrikaten. Onze kenmerkende in eigen huis ontwikkelde Split-Roast-techniek: een cacao met één oorsprong is verdeeld in meerdere batches die elk een uniek gebraadprofiel krijgen om de smaakcomplexiteit te vergroten en in evenwicht te brengen

Slow food technieken, de kunst van langzaam malen en ouder worden, gemaakt door Ewald en Jan-Willem in Rotterdam.

 

CACAO VAN EBIER SUTH COKRAN-BOEREN

Coöperatieve Ebier Suth Cokran, wat “Eenheid om te ontstaan” betekent, werd in 2017 opgericht. De boeren bieden werk aan 200 lokale bevolking en werken samen op het enige landgoed van 200 hectare in een duurzaam agro-bosbouwsysteem.

De cacao wordt verbouwd in de omgeving van het dorp Ransiki in West-Papoea, Indonesië. Gelegen in de buurt van de bufferzone van het Arfak-gebergte, waar ook de recent ontdekte Volgelkop Superb Bird of paradise is gevestigd. De lokale overheid vestigde West-Papoea als de eerste beschermde provincie van Indonesië om gezonde ecosystemen te beschermen en duurzame banen te ontwikkelen, inclusief de erkenning van de rechten van de inheemse bevolking.

De cacaobonen zijn hybriden tussen forasteros en trinitarios die zich hebben aangepast aan de wilde regenwoudomstandigheden van dit ruige gebied. Na de oogst worden de bonen 6 dagen gefermenteerd in een centraal fermentatiestation bij de coöperatie, drie stadia van elk 48 uur. Vervolgens wordt de cacao nog eens 5 tot 7 dagen in de open lucht in indirect zonlicht gedroogd.

Gewicht 0,06 kg
Afmetingen 10 × 10 × 1 cm
Peddler

Ja

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.

Veilig betalen
Wij bieden de gangbare veilige betaalmethodes
Gratis Verzending
Gratis verzending bij orders boven de €50,-
Cadeaus
Chocolade als cadeau of beloning voor jezelf
24/7 Support
Maak gebruik van onze chatbot voor de meest gestelde vragen
Logo The Chocolate Shop

Blijf op de hoogte!

Meld je aan en ontvang 10% korting

Heinde en Verre – Wilde Papua Milk 55 procent

 6,95

Op voorraad