-
Adres: Limoenhof 1, Den Haag
-
Telefoon: +31 (0)70-701.32.54
-
Openingstijden Do/Za - 09.00/17.00
Heinde en Verre – Pure & Wild Papua Dark 71 procent
€ 6,95
West Papoea
De cacao van deze reep komt uit de wilde en ongerepte natuur van West-Papoea, onderdeel van het op een na grootste regenwoud ter wereld. Elke hap verrast je met een breed scala aan smaken, het is alsof je naar een andere wereld wordt getransporteerd. De cacao wordt geteeld door de Ebier Suth Cokran-boeren in de buurt van het dorp Ransiki in West-Papoea, Indonesië.
Smaak tonen: tonen van jasmijnbloemen, olijven, noten, zoethout en verse passievrucht weerspiegelen het unieke karakter van deze mysterieuze oorsprong.
De cacao wordt op twee verschillende manieren geroosterd, de kenmerkende Split Roast-techniek van H&V: het ene brand profiel benadrukt de fruitige en pittige tonen, het andere profiel accentueert bloemige tonen van deze veelzijdige cacao. Nederlandse bietensuiker brengt de fruitigheid van de cacao naar voren zonder extra smaken toe te voegen.
Op voorraad
CACAO VAN EBIER SUTH COKRAN-BOEREN
Coöperatieve Ebier Suth Cokran, wat “Eenheid om te ontstaan” betekent, werd in 2017 opgericht. De boeren bieden werk aan 200 lokale bevolking en werken samen op het enige landgoed van 200 hectare in een duurzaam agro-bosbouwsysteem.
De cacao wordt verbouwd in de omgeving van het dorp Ransiki in West-Papoea, Indonesië. Gelegen in de buurt van de bufferzone van het Arfak-gebergte, waar ook de recent ontdekte Volgelkop Superb Bird of paradise is gevestigd. De lokale overheid vestigde West-Papoea als de eerste beschermde provincie van Indonesië om gezonde ecosystemen te beschermen en duurzame banen te ontwikkelen, inclusief de erkenning van de rechten van de inheemse bevolking.
De cacaobonen zijn hybriden tussen forasteros en trinitarios die zich hebben aangepast aan de wilde regenwoudomstandigheden van dit ruige gebied. Na de oogst worden de bonen 6 dagen gefermenteerd in een centraal fermentatiestation bij de coöperatie, drie stadia van elk 48 uur. Vervolgens wordt de cacao nog eens 5 tot 7 dagen in de open lucht in indirect zonlicht gedroogd.
Ingrediënten:
Cacao en cacao boter en suiker
Gewicht | 0,06 kg |
---|---|
Afmetingen | 10 × 10 × 1 cm |
Peddler | Ja |
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.