-
Adres: Limoenhof 1, Den Haag
-
Telefoon: +31 (0)70-701.32.54
-
Openingstijden Do/Za - 09.00/17.00
Definite Chocolate 100 procent origine Dominicaanse Republiek
€ 6,95
100 procent
De cacao van deze reep komt van Zorzal Cacao, een agrobosbouw omgeving en vogelreservaat van 1019 hectare. Je proeft de natuur in deze fijne, stevige 100% reep.
Smaaktonen: rood fruit, zwarte thee.
Op voorraad
Ingrediënten:
Cacaobonen BIO.*Kan sporen van melk en noten bevatten.*
**Voedingswaarde (per 100 g):**
– Energie: 633 kcal / 2650 kJ
– Vet: 50 g
– Waarvan verzadigd vet: 30 g
– Koolhydraten: 37 g
– Waarvan suikers: 0 g
– Eiwitten: 13 g
– Zout: 0 mg
Definite Chocolate
Definite Chocolate is een ambachtelijke chocolademaker gevestigd in de Dominicaanse Republiek. Het verhaal begint met Jens en Marjorie, die elkaar in 2008 hebben ontmoet. Marjorie is afkomstig uit de Dominicaanse Republiek, en in 2015 verhuisden zij en hun kinderen daarheen.
Jens droomde er altijd van om kok te worden, maar werd uiteindelijk ingenieur in de energiesector. Koken bleef echter zijn passie, en in zijn vrije tijd volgde hij cursussen om chocolade te maken. In 2014 bezocht hij de Salon du Chocolat in Keulen, en dat was het moment waarop hij definitief verliefd werd op chocolade.
In de Dominicaanse Republiek besloot hij van zijn passie zijn beroep te maken. Zo werd Definite Chocolate geboren, de eerste Dominicaanse chocolademaker die in 2018 prijzen won bij de Academy of Chocolate. De onderneming groeide snel, en in 2019 verhuisden ze van een keuken naar een professionele werkplaats, waar ze een temperagemachine aanschaften. Voor die tijd tempereerde Jens chocolade met de hand.
Binnen Definite Chocolate heeft Jens de leiding over de chocoladeproductie, terwijl Marjorie zich bezighoudt met alles eromheen, zoals het ontwerpen van verpakkingen, financiën, smaaktesten, sociale media en meer.
Het motief op de prachtige verpakking is geïnspireerd op de ornamenten die te vinden zijn op de koloniale huizen die nog steeds op het eiland staan.
Zorzal
Beschrijving
De biologische cacao voor deze reep is afkomstig van Zorzal Cacao. In hun 1019 hectare grote vogelreservaat in de noordelijke bergen van de Dominicaanse Republiek produceren ze biologische cacao van hoge kwaliteit. Hun toewijding aan de natuur komt tot uiting in het beschermen van de zeldzame Bicknell’s dwerglijster, een trekvogel die overwintert op Hispaniola (het eiland waar de Dominicaanse Republiek en Haïti deel van uitmaken). “Zorzal” is het Spaanse woord voor dwerglijster.
*Ingrediënten:* cacaobonen BIO.
*Kan sporen van melk en noten bevatten.*
Gewicht | 0,060 kg |
---|---|
Afmetingen | 17,4 × 6,5 × 0,1 cm |
Peddler | Ja |
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.