-
Adres: Limoenhof 1, Den Haag
-
Telefoon: +31 (0)70-701.32.54
-
Openingstijden Do/Za - 09.00/17.00
Ceremonial Grade Drinking Cacao Peru biologisch 400 gram
€ 32,50
Espresso of Meditatie
Een mooie “pick-me-up” om de dag mee te beginnen, neem een moment voor jezelf om je intenties voor de dag neer te zetten. Of een gebruik het als een intense hartopener voor ceremoniële doeleindes. De keuze is aan jou!
De cacao is biologisch en afkomstig uit Peru, Satipo gebied Junin regio, lees verder bij beschrijving meer over deze bijzondere afkomst.
Onze ceremoniële cacao bestaat uit werkelijke cacaomassa. Wij zijn van mening dat dit ten goede komt van de smaak en bevat tevens hogere voedingswaarde zodat dit actieve bestanddelen beter kan opnemen. De cacao is onbewerkt en biologisch zit vol met fenylalanine, theobromine, magnesium, ijzer, kalium en bevat een hoog gehalte aan antioxidanten.
Deze ceremonial cacao komt in brokken, soms groot, soms wat kleiner in zakken van 400 gram.
Recept tip:
Espresso kick: gebruik 15 tot 20 gram cacao met 100 ml water voeg er kruiden toe naar smaak
Ceremoniële doses: gebruik 35 tot 40 gram cacao met 125 ml water. Voeg kruiden toe naar eigen smaak.
Kruiden tip: mix kaneel, anijs, gemberpoeder en wat chili vlokken, gebruik 1 tot 2 gram op 1 kopje.
Maak het wat zoeter door het toevoegen van bv. kokosbloesem suiker of ahornsiroop.
Water kan ook vervangen worden door (plantaardige) melk, los dan eerst de cacao op met een beetje warm water.
Op voorraad
Origine: Peru, Satipo gebied Junin regio
Variëteit: criollo cacao
Bijzonderheden: deze 100% cacao Bevat bijvoorbeeld 3 x meer antioxidanten dan groene thee. Kleine dosis is vergelijkbaar met een shot espresso. Gebruik je meer dan 40 gram dan is het ceremonieel te gebruiken.
De cacao van Satipo wordt biologisch geteeld in het Satipo-gebied van het centrale Amazonegebied van Peru. Een coöperatie van 90 boeren samen met hun familie zorgen ervoor dat de ciollo cacao perfect op de natuur aansluit. Door het gebruik en het toepassen van permacultuur en het verbouwen van meerdere gewassen zorgt voor meer werk maar ook meer inkomen. Tevens verminderd dit risico van ziekte van de gewassen. De boeren en familie dragen ook zo bij tot biodiversiteit en het beschermen van fauna en flora.
Deze bonen zijn een Criollo Amazonico (Heirloom) variëteit. De Heirloom cacao groeit al sinds mensenheugenis in het gebied. Het behoort tot de Criollo-lijn, de beste van de fijne cacaosoorten.
Deze biologische cacao komt van een coöperatie van biologisch gecertificeerde boeren uit Peru de regio Satipo. De cacao wordt geproduceerd door de inheemse bevolking van de Junin-regio. Een dergelijke inheemse gemeenschap wordt “Asháninka” genoemd, wat “onze collega’s” of “onze verwanten” betekent. Voor hun overleving is deze gemeenschap afhankelijk van de vitaliteit van de ecosystemen van zo’n dicht bos.
Smaaknotities: Chocolate, aards en bloemig.
Ingrediënten: biologische cacao bonen uit Peru
Geniet van de bijzondere smaak en voordelen van deze Ceremonial Grade Drinking Cacao, afkomstig van hoogwaardige Criollo cacaobonen uit het prachtige Peru.
Gewicht | 0,400 kg |
---|
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.