-
Adres: Limoenhof 1, Den Haag
-
Telefoon: +31 (0)70-701.32.54
-
Openingstijden Do/Za - 09.00/17.00
Blanxart Peru 81 procent zonder suiker
€ 5,50
Peru
Deze 81% reep wordt op de traditionele wijze gemaakt van met de hand geselecteerde Criollo-cacaobonen uit de regio Alto Piura in Peru. Een hele mooie volle cacao-reep met frisse zuurtjes en milde bittertonen.
Smaaktonen: opvallend door zijn intense citrustonen, gecombineerd met plantaardige en aardse smaaktonen.
Op voorraad
Blanxart
Ambachtelijke traditie uit Barcelona
Het verhaal van Blanxart begint in april 1954, in Barcelona. Francesc Agrás, een enthousiaste meester-chocolatier, besluit op een goede dag een reis te maken langs de beste banketbakkers en chocoladewinkels. Hij dompelde zich helemaal onder in de wereld en cultuur waar hij zijn plezier aan beleefde: chocolade.
Zijn passie en de queeste naar het geheim van de excellence van de ambachtelijke zoetwaren, leidde tot de oprichting van een van de meest gerenommeerde chocolade- en chocoladefabrieken van Catelonië en Spanje: Bombons Blanxart.
Hij startte met vier maten in een bescheiden werkplaats in de wijk Les Corts van Barcelona. De beste bonen van Ghana, Congo en Ecuador werden dankzij een eigen rooster- en maalproces omgetoverd tot de beste chocolades van Spanje en ver daarbuiten.
Het logo van Blanxart wordt gekoesterd. Het dateert ook van 1954 en is afgeleid van een altaarbeeld voor de handwerklieden, te vinden in het Museu d’Història de Catalunya. En tot op de dag identificeren ze zich bij Blanxart met de betekenis van het logo. Het bedrijf blijft trouw aan haar oorsprong. In de nieuwe fabriek van Sant Joan Despí blijven ze de single origin cacaobonen op de ouderwetse wijze roosteren en concheren om daarna te kunnen genieten van alle intensiteit in aroma’s, smaken en texturen.
De serie
De series Classic en Premium Origins vertegenwoordigen de selectie chocolades van Blanxart voor de meest veeleisende fijnproevers. Deze repen zijn gemaakt om het aroma en karakter van cacaobonen uit verschillende verre kusten te benadrukken
SAASE heet het in het Spaans: sin azúcares añadidos sin edulcorantes, oftewel: geen toegevoegde suikers geen zoetstoffen. Er is agave-vezel in de chocolade verwerkt.
Iets mag suikervrij heten als het minder dan 0,5 gram suiker per 100 gram heeft. Maar chocola – en veel andere producten – hebben sowieso natuurlijke suikers. En wat is agave-vezel? Blanxart lost dit op door twee keer 0% op de verpakking te drukken.
In de Braziliaanse deelstaat Pará wordt veel cacao geteeld en de gemeente Altamira vormt daarin het hart. Qua oppervlakte is het de grootste gemeente van Brazilië, het telt ca. 111.000 inwoners die meestal rond of in de plaats Altamira wonen. De omgeving is tropisch regenwoud.
De biologische pure chocoladereep uit Brazilië is gemaakt van Forastero-cacaobonen die groeien in het Atlantisch Tropisch Woud, in de buurt van de stad Altamira. Het is hoog in cacaopercentage maar zacht en evenwichtig in aroma – ideaal om kennis te maken met het Blanxart Origins assortiment.
Ingrediënten: cacao, plantaardige vezels (agave), cacaoboter, cacaopoeder
Veganistisch en glutenvrij.
Kan sporen van melk, noten en soja bevatten
Nährwerte/Nutritional values/Voedingswaarde/Valeurs nutritionnelles | pro/per/pour 100 g |
Energie/Energy/Energie/Valeur énergétique | 553 kcal / 2275 kJ |
Fett/Fat/Vet/Lipides | 46,4 g |
davon gesättigte Fettsäuren/of which saturated fatty acids/waarvan verzadigd/dont acides gras saturés | 28,7 g |
Kohlenhydrate/Carbohydrates/Koolhydraten/Glucides | 8,2 g |
davon Zucker/of which sugar/waarvan suiker/dont sucre | 0,4 g |
Eiweiss/Protein/Eiwit/Protéine | 10,2 g |
Nahrungsfasern/Fibers/Voedingsvezels/Fibres alimentaires | 30,6 g |
Salz/Salt/Zout/Sel | 0.01 g |
Gewicht | 0,0100 kg |
---|
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.