-
Adres: Limoenhof 1, Den Haag
-
Telefoon: +31 (0)70-701.32.54
-
Openingstijden Do/Za - 09.00/17.00
Blanxart Nicarágua Bosaras 85 procent bio
€ 5,50
Nicaragua
De bonen komen uit Waslala, dat ligt in de Unesco Biosfeer Bosawás in Nicaragua. De cacao kenmerkt zich door diepe aardse tonen met hints van noten en grassen. De reep smelt makkelijk waardoor deze smaken snel vrijkomen.
Smaaktonen: intense bloemige tonen, citrus en fruitige accenten (sinaasappel, citroen, ananas) en verder uitgebalanceerd door nootachtige en grassige tonen.
Op voorraad
Blanxart
Ambachtelijke traditie uit Barcelona
Het verhaal van Blanxart begint in april 1954, in Barcelona. Francesc Agrás, een enthousiaste meester-chocolatier, besluit op een goede dag een reis te maken langs de beste banketbakkers en chocoladewinkels. Hij dompelde zich helemaal onder in de wereld en cultuur waar hij zijn plezier aan beleefde: chocolade.
Zijn passie en de queeste naar het geheim van de excellence van de ambachtelijke zoetwaren, leidde tot de oprichting van een van de meest gerenommeerde chocolade- en chocoladefabrieken van Catelonië en Spanje: Bombons Blanxart.
Hij startte met vier maten in een bescheiden werkplaats in de wijk Les Corts van Barcelona. De beste bonen van Ghana, Congo en Ecuador werden dankzij een eigen rooster- en maalproces omgetoverd tot de beste chocolades van Spanje en ver daarbuiten.
Het logo van Blanxart wordt gekoesterd. Het dateert ook van 1954 en is afgeleid van een altaarbeeld voor de handwerklieden, te vinden in het Museu d’Història de Catalunya. En tot op de dag identificeren ze zich bij Blanxart met de betekenis van het logo. Het bedrijf blijft trouw aan haar oorsprong. In de nieuwe fabriek van Sant Joan Despí blijven ze de single origin cacaobonen op de ouderwetse wijze roosteren en concheren om daarna te kunnen genieten van alle intensiteit in aroma’s, smaken en texturen.
De serie
De series Classic en Premium Origins vertegenwoordigen de selectie chocolades van Blanxart voor de meest veeleisende fijnproevers. Deze repen zijn gemaakt om het aroma en karakter van cacaobonen uit verschillende verre kusten te benadrukken.
Beschrijving
De Unesco Bosawás biosfeer is het grootste aaneengesloten tropische regenwoud van Amerika op het Amazonewoud na. Het omvat meerdere nationale parken en reservaten, in totaal 15% van Nicaragua. De naam is een acroniem, samengesteld uit de rivier Bocay (BO), het nationale park Cerro Saslaya (SA) en de rivier Waspuk (WAS). In de Bosawás leven twee inheemse volken, de Miskito en de Mayagna. Zie ook deze site.
De cacaobonen van de Trinitario-variëteit voor deze reep zijn afkomstig uit Waslala, gelegen in de Unesco-biosfeer Bosawás in Nicaragua. Het wordt gekenmerkt door diepe aardse tonen met hints van noten en grassen. De reep smelt gemakkelijk, waardoor de smaken snel vrijkomen.
De cacao voor deze reep komt uit de gemeente Waslala, die in de biosfeer ligt en het stadje en een groot gebied eromheen omvat.
Ingrediënten: cacaobonen, suiker, cacaoboter.
Veganistisch en glutenvrij.
Kan sporen van melk, noten,en soja bevatten.
Nährwerte/Nutritional values/Voedingswaarde/Valeurs nutritionnelles | pro/per/pour 100 g |
Energie/Energy/Energie/Valeur énergétique | 572 kcal / 2389 kJ |
Fett/Fat/Vet/Lipides | 47,7 g |
davon gesättigte Fettsäuren/of which saturated/waarvan verzadigd/dont acides gras saturés | 29,6 g |
Kohlenhydrate/Carbohydrates/Koolhydraten/Glucides | 21,7 g |
davon Zucker/of which sugar/waarvan suiker/dont sucre | 16,1 g |
Eiweiss/Protein/Eiwit/Protéine | 11,1 g |
Salz/Salt/Zout/Sel | 0,02 g |
Gewicht | 0,0100 kg |
---|
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.