-
Adres: Limoenhof 1, Den Haag
-
Telefoon: +31 (0)70-701.32.54
-
Openingstijden Do/Za - 09.00/17.00
Blanxart Ecuador Guayaquil 95 procent
€ 5,50
Ecuador
Deze reep met het hoge cacaopercentage van 95%, is gemaakt van cacaobonen uit de provincie Guayas, in Ecuador. Guayaquil is vanouds de havenstad van waaruit veel cacao is verscheept. Het cacaoras Nacional is een van de meest aromatische ter wereld. Nacional die stroomopwaarts langs de rivier wordt geteeld, noemt men Arriba.
Smaaktonen: intens en aards, aromatisch, met een fruitig trekje van sinaasappel.
Op voorraad
Blanxart
Ambachtelijke traditie uit Barcelona
Het verhaal van Blanxart begint in april 1954, in Barcelona. Francesc Agrás, een enthousiaste meester-chocolatier, besluit op een goede dag een reis te maken langs de beste banketbakkers en chocoladewinkels. Hij dompelde zich helemaal onder in de wereld en cultuur waar hij zijn plezier aan beleefde: chocolade.
Zijn passie en de queeste naar het geheim van de excellence van de ambachtelijke zoetwaren, leidde tot de oprichting van een van de meest gerenommeerde chocolade- en chocoladefabrieken van Catelonië en Spanje: Bombons Blanxart.
Hij startte met vier maten in een bescheiden werkplaats in de wijk Les Corts van Barcelona. De beste bonen van Ghana, Congo en Ecuador werden dankzij een eigen rooster- en maalproces omgetoverd tot de beste chocolades van Spanje en ver daarbuiten.
Het logo van Blanxart wordt gekoesterd. Het dateert ook van 1954 en is afgeleid van een altaarbeeld voor de handwerklieden, te vinden in het Museu d’Història de Catalunya. En tot op de dag identificeren ze zich bij Blanxart met de betekenis van het logo. Het bedrijf blijft trouw aan haar oorsprong. In de nieuwe fabriek van Sant Joan Despí blijven ze de single origin cacaobonen op de ouderwetse wijze roosteren en concheren om daarna te kunnen genieten van alle intensiteit in aroma’s, smaken en texturen.
De serie
De series Classic en Premium Origins vertegenwoordigen de selectie chocolades van Blanxart voor de meest veeleisende fijnproevers. Deze repen zijn gemaakt om het aroma en karakter van cacaobonen uit verschillende verre kusten te benadrukken.
Ingrediënten: cacao. 100 gr.
Veganistisch en glutenvrij.
Kan sporen van melk, noten en soja bevatten.
Gemaakt van cacaobonen van de variëteit Nacional uit de provincie Guayas in Ecuador. De Nacional-cacaobonen zijn een van de meest aromatische ter wereld – en als ze stroomopwaarts langs de rivier worden gekweekt, worden ze Arriba genoemd.
Ingrediënten: cacaobonen, cacaoboter, suiker, vanille.
Veganistisch en glutenvrij.
Kan sporen van noten, pinda’s, melk, soja en sesam bevatten.
Nährwerte/Nutritional values/Voedingswaarde/Valeurs nutritionnelles | pro/per/pour 100 g |
Energie/Energy/Energie/Valeur énergétique | 631 kcal / 2438 kJ |
Fett/Fat/Vet/Lipides | 59,9 g |
davon gesättigte Fettsäuren/of which saturated/waarvan verzadigd/dont acides gras saturés | 57,4 g |
Kohlenhydrate/Carbohydrates/Koolhydraten/Glucides | 10,8 g |
davon Zucker/of which sugar/waarvan suiker/dont sucre | 5,6 g |
Eiweiss/Protein/Eiwit/Protéine | 10,3 g |
Salz/Salt/Zout/Sel | 0,02 g |
Gewicht | 0,0100 kg |
---|
Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.
Beoordelingen
Er zijn nog geen beoordelingen.